Er was misschien een wereldwijde pandemie voor nodig voor sommige retailers – en consumenten – om de enorme aantrekkingskracht ervan in te zien, maar Click and Collect blijkt nu een lucratieve verkoop- en bedrijfsgroeistrategie te zijn. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat het concept geen vervanging is voor traditionele winkel, maar eerder een uitbreiding. Het allerbeste bedrijfsmodel voor een IBD is een combinatie van virtuele en echte aanwezigheid, en ervoor te zorgen dat beide een voorbeeldige en moeiteloze ervaring voor de consumenten zijn.

Hoe werkt Click & Collect?

Een even briljant als eenvoudig concept. Click and Collect stelt consumenten in staat om online te kopen en vervolgens in de winkel op te halen.
Alleen al in Duitsland gaven shoppers vorig jaar € 4,6 miljard uit via Click and Collect, waarbij 75% van de internetgebruikers de service kende en 44% er in 2020 minstens één keer gebruik van maakte. In Nederland staat click and collect qua aantallen ten opzichte van Duitsland nog in de kinderschoenen, maar sinds de lockdown ziet de consument de voordelen van deze extra service.
Wij hebben uitgezocht waarom consumenten deze service steeds vaker verwachten en waarom retailers het zich niet kunnen veroorloven om deze service te negeren.

Wat zijn de voordelen van Click and Collect voor consumenten?

Klantgemak

Consumenten willen dat de detailhandel om hen en hun levensstijl werkt. Om deze reden verwachten ze niet alleen Click and Collect, maar ook verkoopopties via meerdere kanalen (de flexibiliteit om te kopen in uw winkel, site of een van uw sociale media-accounts). Je moet zichtbaar zijn om onweerstaanbaar te zijn!

Consumenten willen tijd besparen

Click and Collect geeft consumenten die heilige graal; tijd. Ze willen efficiënt en veilig online transacties uitvoeren in plaats van het risico te lopen in de rij te staan.

Face-to-face klantenservice

Onderschat nooit de aantrekkingskracht en kracht van menselijke interactie. Consumenten willen de efficiëntie van een online verkoop, ja, maar velen vinden het nog steeds een kick om u te zien, te horen wat u te zeggen heeft en u hen persoonlijk het gevoel te geven dat ze gewaardeerd worden.

Dus als het om Click and Collect gaat, zijn er tal van voordelen voor de consument. Het blijkt echter dat jij, de retailer, de grote winnaar bent.

Wat zijn de voordelen van Click and Collect voor retailers?

Verhoog de verkoop online EN in de winkel

Vorig jaar was Click and Collect in Duitsland goed voor bijna 6,5 ​​procent van de totale e-commerce-inkomsten. Dus dat is online verkoop die wordt gebruikt in real-life transacties in de winkel. Dat klinkt misschien contra-intuïtief, maar dit suggereert dat het vestigen van een online aanwezigheid in feite zal bijdragen aan uw fysieke succes.

Inderdaad, meer dan 90 procent van de consumenten doen aan ROPO (onderzoek online, offline kopen). Dit betekent dat ze uiteindelijk je fysieke winkel willen bezoeken, maar alleen als ze je eerst online vinden.

En denk niet alleen aan de virtuele transactie! Zodra de consument in de winkel arriveert, is er uw kans op een persoonlijke upsell.

Verminder terugbetalingen en retouren

Restituties en retouren brengen het grootboek niet in evenwicht; ze brengen harde kosten met zich mee die doorgaans door jou worden gedragen. Click and Collect omzeilt dit bijna volledig – de consument heeft de mogelijkheid om zich in de winkel te laten passen, de textuur te voelen, de kleur te controleren, enz. Kortom, ze vertrekken tevreden en zullen het artikel waarschijnlijk niet terugsturen en een terugbetaling aanvragen.

Verlaag de verzendkosten voor de detailhandel

Click and Collect betekent dat de consument zijn reis naar uw winkel financiert in plaats van dat jij betaalt om een ​​pakket bij hen te bezorgen. Waarom zou u het geld aan een vervoerder geven als het in je zak of zaak kan blijven?

Watertrappelen tijdens een lockdown

Zoals veel retailers nu hebben ervaren, kan een plotselinge lockdown het bedrijf van de ene op de andere dag inperken of zelfs tijdelijk sluiten.

Nogmaals, dit is waar de online wereld een mogelijke oplossing biedt. Click and Collect kan sommige lockdown-beperkingen omzeilen en kan – in afwachting van lokale regels – toestaan ​​om te ‘Click and Meet’ (een online afspraak maken om te winkelen in een fysieke winkel) tijdens een pandemie.

Watertrappelen tijdens een lockdown

Zoals veel retailers nu hebben ervaren, kan een plotselinge lockdown het bedrijf van de ene op de andere dag inperken of zelfs tijdelijk sluiten.
Nogmaals, dit is waar de online wereld een mogelijke oplossing biedt. Click & Collect kan sommige lockdown-beperkingen omzeilen en kan – in afwachting van lokale regels – toestaan ​​om te ‘Click and Meet’ (een online afspraak maken om te winkelen in een fysieke winkel) tijdens een pandemie.

Hoe je Click & Collect introduceert binnen je eigen IBD

Als je online bent en e-commerce is ingeschakeld, dan is Click and Collect bijna, nou ja, een klik verwijderd. Als je echter nog steeds een online aanwezigheid moet opzetten, volgen hier enkele handige tips:

  1. Zorg ervoor dat de online oplossing een naadloze, moeiteloze integratie met de POS van de winkel mogelijk maken.
  2. Zorg ervoor dat de online oplossing niet alleen geschikt is voor e-commerce, maar ook geschikt is voor alle soorten aankoop- en verzamelgedrag (bijv. online kopen, online reserveren maar in de winkel betalen). Hoe flexibeler je bent, hoe aantrekkelijker je bent.
  3. Zoek een online oplossing die jou en jouw consumenten de allerbeste financiële en persoonlijke gegevensbeveiliging biedt.
  4. Zoek naar een oplossing met de meest concurrerende tarieven – let op voor kleine lettertjes met betrekking tot commissies, handelaarskosten, opstartkosten, enz. Zorg ervoor dat je te maken heeft met een volledig transparante outfit.
  5. Zorg ervoor dat de online en offline winkelervaring voorbeeldig is. Win de verkoop en de loyaliteit. Wauw je consument bij elke stap!

Click & Collect is eenvoudig te implementeren en zorgt voor extra verkoopinkomsten voor je bedrijf over de hele linie, niet alleen online. Zelfs als je jezelf ziet als een fysieke fietsenwinkel, kan online beleggen je traditionele bedrijfsmodel beschermen.

Geïnteresseerd om meer te weten te komen? Neem dan contact met ons op, wij zullen u helpen.