Het opzetten en onderhouden van je community kan zorgen voor loyaliteit, terugkerende klanten, hogere verkoopcijfers en zelfs PR-kwesties. Wij delen negen top ideeën om je sociale kalender te laten branden en je kassa te laten rinkelen.

Als je aan gemeenschaps evenementen denkt, denk je dan meteen aan buurt marketing, zoals een activiteit ter plekke die de mensen in je buurt aanspoort om te gaan lopen en aanzet tot verkoop? De kracht van evenementen In Real Life (IRL) valt niet te ontkennen… Maar beperk jezelf niet! 

Tegenwoordig moeten we het definiëren van ‘gemeenschap’ op basis van geografische locatie vermijden, want de kracht van online betekent dat een stam grenzeloos kan zijn. Dat weten we al in de fietswereld, nietwaar? Het gaat er niet om waar je woont, maar welk soort fietsen een passie in je buik legt. Inderdaad, dat vuur verbindt je met talloze anderen, waardoor de lijm ontstaat die je bindt en kan leiden tot een gevoel van verbondenheid en saamhorigheid. 

Het benutten en koesteren van deze passie je bedrijf van brandstof voorzien. Bij een gemeenschap horen loyaliteit, vertrouwen en invloed (organische ambassadeurs die het woord verspreiden).

Dus, hoe krijg je je gemeenschaps evenementenprogramma op volle toeren? Wij delen onze negen favoriete virtuele en IRL ideeën om je te helpen je stam te laten groeien en je te onderscheiden van de rest.  

jonathan-farber-rdvVit6pAkM-unsplash

1/ Haal wat vrienden binnen 

Is er een plaatselijke brouwerij of koffiebrander bij jou in de buurt? Fietsen en bier of koffie gaan samen als truien – ze zijn voor elkaar gemaakt! Dus waarom nodig je ze niet uit voor een bier- of koffiemasterclass of een blindproeverij? Kijk of ze wat deurprijzen of zelfs een mandje kunnen regelen om het evenement in de aanloop te promoten. 

2/ Fiets naar school 

Verwelkom de terugkeer naar school met een speciale groeps fietstrein. Bied gratis controles aan van kinderfietsen, helmen en veiligheidsaccessoires. Nog beter, geef gezinnen een gratis fiets-bewustmakings-ochtend of -middag in de aanloop naar de grote dag terug. 

3/ Willekeurige reparaties 

Zijn er belangrijke verkeersaders in je stad, maar niet voor de deur? Wacht niet tot de mensen naar jou komen – ga naar de mensen toe! Bied een gratis fietsenmaker service voor X uur op X dag. Bied basis reparaties ter plaatse aan, maar zorg ervoor dat je vouchers, incentives enz. uitdeelt om mensen aan te moedigen in de winkel of online in te wisselen.

will-truettner-pKDEdPTH7ow-unsplash

4/ Strava-uitdaging 

Waarom begin je geen Shop Strava Challenge tijdens de winter? Degenen die zich niet houden aan regel 5 kunnen elkaar virtueel ontmoeten om een uitdaging uit te werken. Dit is een uitstekende gelegenheid om aanbiedingen te doen voor windtrainers en computers – misschien zelfs een Garmin of Wahoo als prijs aan het eind van het seizoen voor degene met de beste score? Dat zal toch zeker veel aanmeldingen opleveren! 

5/ Speurtocht op twee wielen 

Dit evenement vergt enige organisatie, maar kan een heel leuk dagje uit worden door iets anders te doen op de fiets. Waarom begin of eindig je de activiteit niet met een BBQ of gewoon een schaal met muffins en koffie buiten de winkel?

6/ Gratis zaalhuur (voor een goed doel) 

We weten dat verschillende geweldige winkels dit doen en veel kudos krijgen in hun buurt. Hoe moeilijk is het voor gemeenschapsgroepen en initiatieven om een comfortabele, betaalbare vergaderruimte te vinden? Waarom bied je dan niet je verdieping aan buiten kantooruren? Of het nu gaat om een jeugdinitiatief, een Men’s Shed stijl opzet (eh, zonder de schuur!), of een herstelgroep voor kanker, deze gemeenschapsinitiatieven hebben echt een veilige, geschikte ruimte nodig. Je doet dan iets onbaatzuchtigs voor je omgeving, en dat gebaar zal je ruimschoots terugbetalen.

munbaik-cycling-clothing-iZJrOqEaPNI-unsplash

7/ Winkeltocht 

Het is een oldie maar een absolute goldie – de bescheiden Shop Ride. Ja, hij bestaat al heel lang, maar niets stimuleert zo’n connectie, productinteresse en merkbekendheid als een winkelrit. Om die van jou van bescheiden naar held te brengen, moet je het volgende overwegen:

  • Consistentie – dezelfde dag, tijd, ontmoetingsplaats, regen, hagel of zonneschijn. Maak deze rit net zo betrouwbaar en constant als elektrolyten in een hersteldrankje; het is er gewoon altijd;
  • Steun met sociale media – promoot het evenement in de aanloop en erken alle hoogtepunten als het achter de rug is. Moedig het maken en delen van foto’s aan. Overweeg een hashtag voor winkelritten.

8/ Tour met een twist 

Nog een oldie but goldie – organiseer een Tour, Giro, Vuelta, Spring Classics party, of zelfs een dagelijkse/nachtelijke viewing, afhankelijk van waar in de wereld je bent. Haal wat banken binnen, zet een projector neer, zet surround sound aan, draai je bier naar keuze open en ga zitten. Is je winkel bevriend met IBD’s over de hele wereld? Waarom zoom je ze niet in en deel je de party vibes.

9/ Gratis fietsonderhoud les 

Ideaal voor beginners, dit is je kans om klanten kennis te laten maken met de basisprincipes van fietsreparatie en goed fietsonderhoud. Hoewel dit IRL geweldig is, kan het ook virtueel plaatsvinden. Het is een uitstekende manier om klanten in staat te stellen hun fiets te onderhouden en hun duidelijk te maken hoe essentieel professioneel fietsonderhoud is (d.w.z. dit kun je thuis doen, maar dat niet…!), en daarom een jaarlijkse controle in de winkel te stimuleren. Waarom bieden we dat laatste niet aan als korting voor alle deelnemers aan de cursus?

BikeExchange houdt van gemeenschaps evenementen 

We horen graag over gemeenschaps evenementen van onze sensationele verkopers! Ben je iets van plan? Ongeacht de omvang, het seizoen of het doel, waarom neem je niet contact op met ons Seller Success team om te zien hoe we kunnen helpen jouw activiteit te promoten, of zelfs of we aanvullende ideeën hebben om de worst wat pittiger te maken! Dus neem contact met ons op en laten we het feest beginnen!