Als eigenaar van een fietsenwinkel heb je niet genoeg uren in een dag. Je hoofd uit de dagelijkse sleur halen is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar podcasts zijn het antwoord. Ze kunnen niet alleen vermakelijk zijn, maar ze zijn ook een inzichtelijke en informatierijke manier om je bedrijf te helpen groeien.

Daarom hebben we enkele van de beste podcasts van dit moment verzameld die uw bedrijf – en u als individu – kunnen helpen om uit de details te stappen en in het grote geheel te denken.

Je kunt deze afspelen op de achtergrond in de werkplaats, in de auto of wanneer het jou uitkomt. Stop en begin wanneer je wilt. We hebben een lijst samengesteld die ontworpen is om zowel gemakkelijk te absorberen als vermakelijk te zijn.

Waarschuwing – misschien vind je er wel een paar verslavend.

De podcast Kleine bedrijven groot marketing

Wie:

Timbo Reid heeft zijn marketingtanden gebeten bij een aantal van de grootste en beste reclamebureaus ter wereld en heeft gewerkt voor een aantal van de bekendste bekende namen. Als je maar naar één show luistert, is het deze.

Wat:

Timbo begon met podcasts lang voordat het concept bekend werd. Al 12 jaar geven hij en zijn geïnterviewden nuttig, praktisch en haalbaar marketingadvies voor kleine bedrijven. De titel zegt het al: hij toont zijn ad guy acumen!

Waarom:

Als je een marketing inzinking hebt of vastzit in een promotie sleur, dan is Timbo je man. Hij kent het vak van binnen en van buiten, maar spreekt geen jargon. In plaats daarvan brengt hij geloofwaardige zakenmensen naar de show om de praktische zaken te bespreken. Luister naar realistisch advies dat je kunt – en absoluut moet – overnemen. Dit spul is marketingsprookjesstof; je wilt het er dik bovenop strooien.

We beoordelen aflevering #583:

We beoordelen deze aflevering met Bob Wheeler niet omdat hij het Amerikaanse bedrijf Rapid Recovery heeft opgericht, een soort IV hydratatie bar service als antwoord op katers. We geven geen cijfer omdat Bob zijn maandelijkse omzetstijging van 2500% toeschrijft aan Small Business, Big Marketing. We waarderen het omdat Bob in wezen door zoveel van de eerdere interviews van de podcast heen praat door al zijn succesverhalen over marketing te delen.

Deze man is een Small Business Big Marketing volgeling en verwijst naar aflevering na aflevering en hoe hij heeft toegepast wat hij heeft gehoord om te leren en actie te ondernemen. Daardoor krijg je echt een gevoel van hoeveel G.O.L.D er in deze podcast zit. Bob is ongegeneerd openhartig; hij heeft geen enkel winnend marketingconcept bedacht. In plaats daarvan heeft Bob elk idee van de podcast ‘gestolen’. Sterker nog, hij beluistert elke aflevering twee keer – eerst om alles in zich op te nemen en daarna om aantekeningen te maken. Daarna past hij toe wat hij heeft geleerd. Het werkt niet altijd, maar meestal wel.

En daar zit genoeg in voor ons allemaal. Als we de microfoon laten vallen in dit artikel, dan is het nu…

De High Performance Podcast

Wie:

BT Sport’s Premier League presentator en voormalig gezicht van BBC’s Formule 1-verslaggeving Jake Humphrey en organisatiepsycholoog Prof. Damian Hughes.

Wat:

Er is een geweldige sfeer tussen dit duo als ze spreken met bekende namen uit het bedrijfsleven, de sport, muziek, kunst en entertainment uit het Verenigd Koninkrijk (en soms daarbuiten) om “lessen van de besten te leren over hoe je de beste wordt”.

Waarom:

Een platform heeft zelden zo’n intieme toegang tot internationale sprekers van dit kaliber. Denk aan Mark Cavendish, Jenson Button, Eddie Jones, Matthew McConaughey, Sir Chris Hoy, Jo Malone en Christian Horner. Het is niet ongebruikelijk dat de geïnterviewde bekent dat hij of zij nog nooit een dergelijk detail publiekelijk heeft onthuld, tot nu. Als je niet in Groot-Brittannië bent, herken je misschien niet de volledige line-up, maar we weten zeker dat wat ze met je delen je zal aanspreken.

Wij waarderen aflevering #E69:

De chat met Gymshark-oprichter Ben Francis mag je niet missen.

Als student aan een universiteit in het Verenigd Koninkrijk bezorgde Francis pizza’s om zijn bedrijfsidee, trainingskleding Gymshark, te helpen financieren. In 2020 werd het bedrijf voor het eerst in het Verenigd Koninkrijk gewaardeerd op meer dan 1 miljard dollar zonder extern kapitaal. Als bescheiden, nuchtere leider is Francis het levende bewijs dat aardige jongens aan de top kunnen eindigen. Er is een geweldig stuk over hem waarin hij zijn fouten ontdekt – we kunnen allemaal wel iets verbeteren, hoe groot we ook worden!

Denk groot, handel klein met Tristan White

Wie:

Tristan White groeide op in Gippsland, Victoria, Australië en richtte in 2004 The Physio Co op. The Physio Co richt zich op het aanbieden van fysiotherapie speciaal voor de oudere bevolking van Australië en is uitgegroeid van een eenmanszaak tot een bedrijf met meer dan 100 werknemers en meer dan 300.000 ouderen.

Wat:

Met een MBA op zak en een enthousiaste keynote spreker, is Tristan’s podcast ontstaan uit de wens om leiders te laten leren en hen aan te moedigen om “dingen te doen die werken” voor hun bedrijf. Hij begon zijn serie met een interview met mentor en Sharktank’s Dr. Glen Richards en heeft daarna gesproken met Australische sportgrootheden, bedrijfsleiders, ondernemers en grote denkers.

Waarom:

White is niet lyrisch. In plaats daarvan gaan zijn gesprekken rechtstreeks naar de kern van wat de geïnterviewde heeft gevormd, wat ze onderweg hebben geleerd en hoe ze hun weg naar succes hebben gevonden. De serie richt zich niet alleen op interviews. White maakt gebruik van zijn professionele expertise om bijna mini-workshops te maken over waardevolle bedrijfsconcepten, met thema’s als Karakter, Cultuur en Cashflow, de link tussen doel, mensen en winst, het stellen van tienjarendoelen en nog veel meer. White’s afleveringen zijn kort en scherp – van zeven minuten tot 30 minuten.

Wij beoordelen aflevering #031:

Dit maakt deel uit van White’s serie over zijn ‘sweet spot’, bedrijfscultuur. Er wordt gekeken naar de voordelen van het opstellen van een tienjarenplan met een Noordster voor het bedrijf. Klinkt dat als een beetje te veel engagement? Geef hem de kans om het uit te leggen en kijk zelf – je zult na deze aflevering langer en langer nadenken en plannen.

Marketing School – Tips voor digitale marketing en online marketing

Wie:

Google’s senior webmaster trends analyst John Mueller is misschien wel de ultieme bron voor het laatste woord over SEO. Toch hebben Neil Patel en collega Eric Siu een mooie niche gecreëerd bij het invullen van de lege plekken. Wall Street Journal noemt New York Times bestsellerauteur Patel een topwebbeïnvloeder. Siu is voorzitter van het digitale marketingbureau Single Grain en heeft gewerkt met bedrijven als Amazon, Uber en Salesforce.

Wat:

“Dagelijkse strategieën op topniveau van ondernemers die in de praktijk brengen wat ze preken”. Was school maar zo snel en makkelijk te begrijpen! Deze serie is als een mini-marketinguniversiteit voor leerlingen met een korte aandachtsspanne. Vertrouwend op korte, scherpe en pittige lessen, brengt dit duo beproefde kennis over om je een handige gids voor marketing en SEO te geven.

Waarom:

Als er iets is over marketing en SEO dat deze jongens niet weten, is het waarschijnlijk niet de moeite waard om te weten! Dit duo heeft alle denkbare optimalisatietools en clickbait-koppen in hun rugzak gestopt en is begonnen met het veroveren van de Himalaya van digitale marketing. Dus als je worstelt met het verbeteren van je organische zoekresultaten of gewoon het marketingraadsel wilt uitpakken, ga dan naar deze jongens.

We beoordelen aflevering #1929:

Waarom organisch verkeer een balans is van geweldige content en SEO. Een aanzienlijk deel van je online succes zit in verkeer, toch? Hmmm…. Zo eenvoudig is het niet. Patel en Siu vertellen ons hoe verkeer inderdaad maar een deel van de vergelijking is – ze omzetten in betrokken en/of betalende klanten is wanneer de speciale saus echt het gerecht maakt.

Welke podcast staat er op jouw afspeellijst?

Het BikeExchange team houdt van een goede podcast, vooral als het helpt om het succes van onze onafhankelijke fietsdealers te versnellen. Dus als je naar SME gold luistert, laat het ons weten. We plannen een tweede deel van deze serie en horen graag van je.