Niets versnelt een bedrijf beter dan een plan.

Natuurlijk weten we dat het makkelijker gezegd is dan gedaan. Maar uit de dagelijkse details stappen en de mentale ruimte vinden om te beoordelen waar de zaken staan, waar ze moeten staan en hoe daar te komen is het verschil tussen draaien of klauteren. En natuurlijk willen we dat je soepel en moeiteloos naar 2022 draait.

Dus, nu de lange silly season ten einde loopt en we allemaal een luchtje scheppen, zijn hier vijf nieuwjaarsresoluties voor retailers om je bedrijf te helpen verbeteren.

Herzie je gegevens.

We beginnen hier graag mee omdat het echt de beste hygiënecontrole voor je bedrijf is.

Je kunt gegevens gebruiken als een baken van de waarheid; ze liegen niet en ze verbloemen de feiten niet. Als je eenmaal de juiste vragen weet te stellen, helpen gegevens om het antwoord duidelijk te maken. Hier is een snel en eenvoudig voorbeeld:

Laten we zeggen dat je een aanzienlijk bedrag investeert in Google PPC. Je biedt op de zoekterm Kinderfietshelmen. Het kost je een redelijk bedrag per bieding en je ziet geen enorme resultaten. Maar er is meer…. Het blijkt dat je hard hebt gewerkt om een unieke productvermelding te ontwikkelen voor een aantal van je kinderfietshelmen, en dat ze goed organisch scoren. De gegevens laten je zien dat niet alleen je uitgaven niet goed werken; je zou waarschijnlijk helemaal geen uitgaven moeten doen aan die zoekterm. In plaats daarvan zou je die pagina’s organisch moeten blijven optimaliseren.

Het belangrijkste met gegevens is dat je je erin moet verdiepen, de juiste vragen moet stellen en de beste inzichten eruit moet halen. Anders kan dit een overweldigende activiteit zijn die meer verwarring dan duidelijkheid schept.

Hadden we al gezegd dat ons Seller Success Team bestaat uit nerds op het gebied van cijfers? We zijn dol op het kraken van gegevens en we zijn er om je te helpen bij je beoordeling. Waarom boekt u geen tijd met ons om een aantal rapporten uit te voeren en te zien wat er gevonden kan worden?

Onderscheid je productlijsten.

We hadden het al over die geweldige productvermeldingen van fietshelmen voor kinderen, waarmee we al hintten op de volgende tip: differentiatie.

Ja, het maken van productvermeldingen via API-integraties met je ePos is snel en moeiteloos. Maar wat je vervolgens met die aanbiedingen doet, kan je veel meer geld opleveren. Geloof ons – dit is een investering in tijd die veel oplevert. Laten we zeggen dat er in jouw stad een beroemd winkelcentrum is dat bekend staat als de wereld van fietsen. Het is waar iedereen naartoe gaat om te vinden wat ze zoeken. Winkel na winkel staat op een rij in dit winkelcentrum, velen verkopen dezelfde producten tegen dezelfde prijzen. Waar zal de shopper naartoe gaan als er geen punt van verschil is, geen lokmiddel? Kop of munt.

Neem dit scenario online en je hebt natuurlijk een online marktplaats. Het gedrag van klanten verandert niet – ze zijn nog steeds op zoek naar iets dat aankoop A aantrekkelijker maakt dan aankoop B. Het verbeteren van je productlijsten kan dus het verschil maken. We hebben een geweldig artikel over hoe je de beste productvermeldingen kunt maken, maar in een notendop moet je ideeën overwegen zoals:

Originele foto’s ter plaatse en de catalogus van de fabrikant;

Videocontent – een review van de motor door je top sales manager of een briljante lokale rijder met veel geloofwaardigheid en/of een sterke sociale media aanhang;

Informatie weergegeven in een momentopname voor degenen die weinig tijd en concentratie hebben;

Bied naast het bovenstaande echter ook gedetailleerde informatie voor degenen die zich willen verdiepen in de techniek;

Recensies van tevreden klanten;

Pakkende introducties in plaats van de standaard catalogusvermelding;

Eventuele extra voordelen die uw winkel kan bieden in de vorm van verhoogde garantie, gratis onderhoud voor X-tijd, toegevoegde waarde (koop dit en krijg…).

Als je niet helemaal zeker weet hoe je het beste uit je productvermeldingen kunt halen, of als je er gewoon geen zin in hebt, neem dan contact op met je Seller Success-team. We zijn er om je te helpen en we hebben alle kneepjes van het vak om alles in gang te zetten en je te helpen die listings te optimaliseren!

Creëer een bank met sociale inhoud van hoge kwaliteit.

Een goed idee om het nieuwe jaar goed te beginnen is het opbouwen van een bank met sociale inhoud; afbeeldingen, video’s, memes en creatieve dingen die je het hele jaar door kunt gebruiken.

Dit is vooral handig tijdens drukke periodes wanneer je de communicatie op peil moet houden, maar je in werkelijkheid veel in de werkplaats of op de werkvloer bent. Dus als je nu wat vrije tijd hebt, word dan creatief en begin met cureren.

Hoe ziet dit eruit?

Haal de fietsen tevoorschijn met de lokale jongens en meisjes en begin te filmen;

Neem stukken mee voor de camera over wie wat leuk vindt en waarom en hoe hun leven zoveel beter is nu ze op deze fiets zitten;

Als een voorraad niet zo goed presteert of een matte productvermelding heeft, pimp het dan met foto’s;

Doe iets eigenzinnigs, leuks, opvallends met het product, fotografeer het en breng het naar buiten.

Plaats al deze inhoud in één map, zodat het gemakkelijk terug te vinden is. Idealiter wil je alles comprimeren en de juiste naam geven, zodat het klaar is voor gebruik op het moment dat je het wilt gebruiken.

Gebruik de kracht van sociale media.

Een van de beste kanalen om al die hoogwaardige gecureerde inhoud te gebruiken is sociale media.

Hoe gaat het met je sociale campagne?

De beste aanpak is om niet overweldigd te raken en te proberen het hele jaar te plannen. Pak het in plaats daarvan per kwartaal aan en verdeel het over je verschillende kanalen. Voordat je begint na te denken over het komende jaar, moet je eerst wat verkenningen uitvoeren. Kijk wat concurrenten doen. Ga naar andere gebieden en beoordeel hoe invloedrijk fietsenwinkels elders online zijn. Houd deze inzichten in gedachten. Wanneer je je social media-plan opstelt, is het essentieel om terug te keren naar wat jou anders maakt, waarom klanten van je houden, wat je te bieden hebt. Terugkeren naar deze berichten helpt om uw unieke verkooppunten te versterken en u te onderscheiden van de rest.

Uw Seller Success-team staat te popelen om u op dit gebied te helpen. We blijven nadenken over sociale media, dus waarom neemt u vandaag nog geen contact met ons op om te bespreken hoe we u kunnen helpen bij het ontwikkelen van uw campagne?

Organiseer een gemeenschapsevenement.

Het nieuwe jaar beginnen met een community-evenement is niet alleen goed voor de ziel, het maakt je ook klaar voor een geweldig jaar met je klanten.

Het eerste wat je jezelf moet afvragen is: wie wil je helpen en waarom? Is er een jong wielertalent in de buurt dat geld nodig heeft om het komende jaar te kunnen racen? Is er een groep voor geestelijke gezondheidszorg die fietssessies met cliënten organiseert? Wil je gewoon je trouwe klanten bedanken voor 2021 en samen met hen het nieuwe jaar vieren? Wat de reden ook is, je hebt alle middelen in huis om een geweldig evenement neer te zetten:

Locatie.

Database met genodigden.

Etalage en eventueel stoepbord (voor extra gratis marketing).

Keuken aan de achterkant (of eventueel een café aan de voorkant) om catering gemakkelijk te maken.

Wat kun je nog meer overwegen om het meeste uit dit evenement te halen?

Kruispromoties met andere lokale bedrijven. Misschien voor een gelukkige deurprijs? Om de kosten van de catering te compenseren? Om te verloten en geld in te zamelen voor een goed doel? Om de juiste mensen naar dit evenement te trekken? Benader bedrijven in je omgeving met de mogelijkheid om mee te doen. Denk aan een plaatselijke brouwer, kapsalon, reisbureau, voedingsdeskundige, fysiotherapeut, enz;

Zet je producten in het middelpunt van de belangstelling. Hoe kun je ervoor zorgen dat er veel mensen naar je producten kijken tijdens dit evenement? Misschien kun je ze stylen op een manier die leuk en uniek is voor de activiteit. Als het evenement ’s nachts plaatsvindt, denk dan aan spotverlichting. Kun je iets demonstreren terwijl mensen aan het kletsen zijn?

Zorg dat er iemand aanwezig is om veel foto’s/video’s te maken (denk aan die eerdere punten over het cureren van content en het maken van een social media-plan), zodat je het meeste uit dit evenement kunt halen nadat het is afgelopen;

Denk aan marketing. Heb je er alles aan gedaan om dit onder de aandacht te brengen? Is jouw Seller Success team op de hoogte, zodat ze met je mee kunnen denken en eventueel kunnen bijdragen aan de exposure?

Kan BikeExchange helpen met jouw nieuwjaarsplannen?

OK, met deze vijf tips voor nieuwjaarsresoluties voor retailers heb je een goede start gemaakt!

Waarom neem je geen contact met ons op en laat je ons weten wat jouw plannen zijn? We horen er graag over en kijken waar we kunnen helpen. Afgezien van de beste tips, wensen we jou en de jouwen veel rust en succes dit jaar! We kijken ernaar uit om binnenkort met u bij te praten, maar in de tussentijd, gelukkig nieuwjaar!