IBD’s weten dat marketing van fundamenteel belang is voor succes.

Marketing betrekt en informeert klanten, bouwt naamsbekendheid en relaties op, helpt relevantie te behouden, informeert belangrijke gegevens en stimuleert natuurlijk de verkoop. Nu steeds meer IBD’s online aanwezig zijn, is het cruciaal om de mogelijkheden en de kracht van digitale marketing te begrijpen.

Hoewel er veel AI-opties zijn die de last van uw marketingcampagnes verlichten, verdient deze specifieke bedrijfsactiviteit uw tijd, respect en inspanning. Marketing levert geld op – dat alleen al zou een stimulans moeten zijn om de middelen te investeren. Toegegeven, sommige digitale marketingkanalen zijn gratis of goedkoop. Toch kan het de moeite waard zijn om geld uit te geven om het volledige potentieel van bepaalde kanalen te begrijpen en hun vermogen om omzet te genereren te meten. Laten we eens kijken…

Is er financiering beschikbaar?

Voordat we meteen beginnen, deze vraag stellen kan je al geld besparen voordat je begint. In een poging om meer bedrijven aan te moedigen om digitaal te gaan werken, bieden lokale raden en overheden vaak subsidies, financiering of gratis toegang tot gespecialiseerde mentoren. Het is dus een goed idee om na te gaan wat er voor jou beschikbaar is. Dat gezegd hebbende, het team hier bij BikeExchange is altijd blij om te helpen waar en hoe we kunnen, dus aarzel niet om ons vragen over digitale marketing te stellen – we maken graag een praatje!

Welke digitale marketing kanalen zijn beschikbaar voor jouw IBD?

Het goede nieuws is dat er genoeg mogelijkheden zijn om te verkennen! Hieronder staan een paar van de digitale marketingkanalen die tot je beschikking staan:

Sociale kanalen

Zorg ervoor dat je begrijpt wat je markt is en waar zij zich van nature online begeven. Overweeg opties zoals:

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
  • TikTok
  • LinkedIn

Prestatiekanalen

Analytics vormt de basis voor de beste digitale marketingstrategieën; het is het verschil tussen in het duister tasten en de roos raken (of er in ieder geval heel dicht bij in de buurt komen!). Toegang tot gegevens stelt je in staat om je klant, zijn voorkeuren en gedragingen echt te begrijpen. Gewapend met deze kennis kun je dan beginnen met het nemen van weloverwogen beslissingen. De meest voor de hand liggende keuze is hier Google Analytics, hoewel partners zoals BikeExchange niet alleen datarapporten kunnen leveren die specifiek zijn voor jouw online winkel, maar ook meer in het algemeen. Het aanboren van gegevens uit onze branche is een kans om een schat aan inzichten te verkrijgen die je vervolgens kunt benutten.

Een waarschuwing: verdwaal niet in gegevens. Het kan een glibberig pad zijn en voor je het weet zit je tot over je oren in de details, waarvan een groot deel alleen maar overweldigend en onduidelijk kan zijn. Om je te helpen bij het doorsnijden en kristalliseren, vind je hieronder een aantal dwingende vragen die je moet stellen bij het verzamelen van gegevens:

Hoe vinden potentiële klanten mijn fietsenwinkel online?

Wat is de verhouding tussen eenmalig en herhaald bezoek?

Waar verlies ik mijn klanten in de verkooptrechter (achtergelaten winkel, achtergelaten winkelwagentje, onmiddellijk na aankomst op de pagina)?

Wat zijn de populairste pagina’s op mijn site?

Welk type berichten zorgt voor de meeste betrokkenheid op mijn sociale media?

Hoe hoog is de doorklikratio van mijn e-mail – welke gedeelten van mijn e-mail zorgen voor de beste conversie?

E-mailmarketing

Maak niet de fout te denken dat e-mailmarketing een doodlopende weg is.

Slechte e-mailmarketing is natuurlijk nutteloos. Maar als u de juiste doelgroep voor uw klanten weet te vinden, dan is e-mailmarketing een van de beste marketingkanalen die u tot uw beschikking hebt. Software zoals Klaviyo biedt mogelijkheden om je e-mails te “A/B-testen”. Dit betekent dat je twee verschillende benaderingen creëert om je gegevens te analyseren en te bepalen welke het meest lucratief zijn.

BikeExchange heeft 15 jaar ervaring met e-mailmarketing om onze IBD’s te voorzien van intuïtieve templates waarmee je snel en gemakkelijk effectieve campagnes kunt opzetten. Daarnaast kunnen onze marketingspecialisten je voorzien van inzichten, tips en advies over hoe je e-mails kunt ontwikkelen die aanspreken en converteren.

Zoekmachinemarketing (SEM)

SEM is de afkorting voor elke activiteit waarbij reclame wordt gemaakt voor je fietsenwinkel om de zichtbaarheid ervan te vergroten op de resultatenpagina’s van zoekmachines (SERP’s) zoals Google of Bing.

Voor een grondig inzicht in SEM kun je niet om Search Engine Land heen. BikeExchange is ’s werelds grootste online marktplaats, grotendeels dankzij onze SEM en SEO expertise. In de loop der tijd hebben we aanzienlijke middelen geïnvesteerd om een marktleider op dit gebied te worden. Ons team deelt graag onze kennis en inzichten om jou te helpen zo effectief mogelijk te besteden.

Display-adverteren

Bij display advertising worden afbeeldingen, video’s of animaties gebruikt om je fietsenwinkel op platforms van derden onder de aandacht te brengen.

De prijsstructuur is meestal gebaseerd op een Cost Per Click (CPC) of Cost Per Thousand Impressions (CPM). Dit is een gebied dat kennis vereist voordat je je teen in het water steekt om ervoor te zorgen dat je begrijpt wat je doet en waar je geld naartoe gaat. Wees je ervan bewust dat, vooral in het begin, display advertising een proces van vallen en opstaan kan zijn. Praat met BikeExchange – we bieden je graag wat begeleiding en meer inzichten om je op weg te helpen. Ontdek bovendien hoe onze Design afdeling kan helpen bij het ontwikkelen van jouw IBD’s display advertising tegen gesubsidieerde kosten.

Retargeting (ook bekend als remarketing)

Retargeting vindt plaats wanneer je bezoekers iets op je website bekijken en je ze vervolgens target met display-advertenties. Misschien heb je dit zelf wel eens meegemaakt toen je onderzoek deed naar die fantastische fietsvakantie, om vervolgens je sociale feed vol te zien staan met advertenties van de reisaanbieder…? Retargeting is een krachtige tactiek om leads te genereren en helpt om de interesse vast te houden en idealiter om te zetten in een verkoop.

Wees slim met je digitale marketinggeld

Wanneer het aankomt op digitale marketing, maken veel nieuwkomers de fout om geld te gooien in iets dat ze niet helemaal begrijpen.

Niet met BikeExchange aan jouw zijde.

Wij begrijpen digitale marketing van binnen en van buiten. Wij kennen de fietsindustrie als onze broekzak. Onze expertise betekent dat we niet alleen weten waar we moeten adverteren, maar ook hoe we dat moeten doen. Neem vandaag nog contact op met ons team om te zien hoe wij jou kunnen helpen om te navigeren en te gedijen in de wereld van digitale marketing.