Bouw het en ze zullen komen.

Vroeger werkte deze aanpak misschien, maar het is geen solide strategie voor online succes; verre van dat. Vandaag de dag zijn er naar schatting 1,88 miljard websites actief en is iets minder dan 60 procent van de wereldbevolking actief op het internet. Dus, hoe bouw je een site en hoe snij je door de rommel heen om ook jouw deel van het verkeer te krijgen?

BikeExchange zorgt voor verkeer naar jouw site.

Zoals je zult lezen, kun je op veel manieren verkeer naar je site leiden. Sommige zijn kosteneffectief. Andere kunnen het gevoel geven dat je goed geld naar kwaad geld aan het gooien bent. Sommige kunnen direct succes opleveren. Andere vereisen een langzame, marathon-aanpak.

Ze vereisen allemaal tijd, vallen en opstaan.

Deelnemen aan een marktplaats is één manier om je doel te bereiken en je virtuele deuren te openen voor het verkeer. BikeExchange, ’s werelds grootste online marktplaats voor alles wat met fietsen te maken heeft, genereert meer dan 60 miljoen zoekopdrachten naar producten die met fietsen te maken hebben… Ons meer dan 15 jaar oude platform heeft een uitzonderlijke online reputatie en legitimiteit opgebouwd, onderhouden door een toegewijde marketingstrategie die maand na maand groei blijft genereren.

We hebben het gebouwd en sindsdien zijn ze blijven komen, dus neem contact met ons op voor meer informatie.

Laten we ondertussen, naast dit laaghangende fruit, ook eens kijken naar andere manieren om verkeer naar je site te brengen.

Welke online verkeerskanalen bestaan er?

Direct verkeer

Zoals de naam al doet vermoeden, staat direct verkeer voor mensen die rechtstreeks naar je site komen zonder een andere site te bezoeken. Tenzij je Beyonce heet, heb je op de een of andere manier, ergens, wat werk verricht om dit mogelijk te maken, omdat de gebruiker je kent en een specifieke intentie heeft om je te bezoeken. Redenen kunnen zijn:

Mond-tot-mondreclame – mensen praten over je winkel en creëren verlangen/interesse/intrige.

Adverteren – we hebben het hieronder over betaald verkeer en adverteren. Maar in dit geval bedoelen we reclame zoals een lokale radio- of krantenadvertentie (dus offline).

Reputatie – je bent al offline gevestigd en een deel van de markt weet dat ze je moeten bezoeken.

Voordelen

Er zijn geen directe kosten voor direct verkeer.

Nadelen

Nogmaals, tenzij je Beyonce heet, kun je niet verwachten dat je site alleen succesvol zal zijn door direct verkeer. Je zult een speciaal sausje moeten maken van de onderstaande mix.

Organisch verkeer

Heb je wel eens gehoord van de term SEO of Search Engine Optimisation?

Specifiek gericht op het genereren van organisch verkeer, is het belangrijk op te merken dat organisch verkeer op zich gratis is. Je hebt echter nog steeds een investering nodig om iemand het werk te laten doen. Organisch verkeer verwijst naar bezoekers die naar je toe komen nadat ze je hebben gevonden in de zoekresultaten. Iemand kan bijvoorbeeld een zoekopdracht hebben ingevoerd voor ‘BMC SLR te koop in München’. De resultaten, bekend als SERP’s (Search Engine Results Pages), verschijnen, uw winkel wordt organisch (dus niet als advertentie) in de lijsten weergegeven en de gebruiker klikt door naar uw site.

Ooit was dit een redelijk gemakkelijke manier om verkeer op te bouwen en een eenvoudige manier voor web-eigenaren om het in hun voordeel te manipuleren. Die tijd is al lang voorbij. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de waarde van SEO en de concurrentie is ongelooflijk vaardig en ijverig. Ook zijn krachtige zoekmachines zoals Google wakker geschud door ‘zwarte hoed’ operaties, die in het verleden het systeem hebben gemanipuleerd.

Organisch verkeer is afhankelijk van veel SEO-praktijken die een apart artikel rechtvaardigen. Op zijn eenvoudigst, omvatten deze:

Backlinks.

Trefwoord in kaart brengen.

Gebruik van kwaliteitsvideo en beeldmateriaal.

Aantonen van EAT (expertise, autoriteit en vertrouwen).

Voordelen

Er zijn geen directe kosten voor organisch verkeer.

Organisch verkeer is krachtig in termen van potentiële kwantiteit en kwaliteit.

Nadelen

Er zijn kosten verbonden aan het betalen van iemand (die weet wat hij doet) om aan je SEO te werken.

Dit is een langzaam initiatief. Resultaten zijn er niet van de ene op de andere dag en het kan een aantal maanden duren voordat je de vruchten van je werk ziet.

Het vereist constante controle en aanpassingen afhankelijk van veranderingen in zoektermen, algoritme-updates etc.

Betaald verkeer (PPC)

Pay Per Click, of PPC, wordt gebruikt om te adverteren om te verschijnen in de zoekresultaten.

Hierbij bied je op zoekwoorden die zoekresultaten opleveren. In wezen betaal je elke keer dat iemand je advertentie in de zoekresultaten ziet en doorklikt. Dus, in het voorbeeld dat we eerder gebruikten, zou je kunnen betalen om te verschijnen in de zoekresultaten voor ‘BMC SLR te koop in Melbourne’. Het is de moeite waard om te vermelden dat je hier niet voor zou betalen als je al goed organisch scoort.

Voordelen

Meer onmiddellijke resultaten dan SEO/organisch.

Min of meer ongevoelig voor de algoritme-updates die een ravage kunnen aanrichten op organisch.

Kan veel verkeer opleveren (maar de kwaliteit van het verkeer is een andere zaak).

Nadelen

Er zijn uitgaven mee gemoeid, die afhangen van het gangbare tarief op dat moment – hoe meer concurrentie, hoe meer je moet uitgeven om boven de concurrentie uit te kunnen bieden.

Dit betekent ook dat je voortdurend moet evalueren en aanpassen om relevant te blijven en de concurrentie voor te blijven.

Verwijzend verkeer

Dit verkeer komt op je site terecht via een andere bron, zoals een link of een oproep tot actie van een derde partij.

Het is eerlijk om te zeggen dat dit concept kan worden geleend van andere genoemde kanalen – backlinks en sociale media; deze kunnen een vorm van verwijzingsverkeer zijn. Als je dit terugbrengt naar de basis, dan is verwijzingsverkeer alles wat naar je site kan komen van ergens anders dan een belangrijke zoekmachine.

Dus – hoe genereer je doorverwijzingsverkeer? Dit kan je bereiken via verschillende bronnen, waaronder:

Publiceer je site op online directories.

Deelnemen aan online forums of sociale media-accounts van derden (en links naar je site maken).

Je site publiceren op beoordelingsplatforms.

Voordelen

Zorgt meestal voor een positieve SEO spin-off.

Verkeer komt van gelijkgestemde sites, wat bezoekers geruststelt over de legitimiteit en relevantie van uw site.

Nadelen

Vermijd dubieuze bedrijven die zich bezighouden met black-hat backlinks – dit is een grote no-no omdat het de voorwaarden van zoekmachines schendt.

Bepaald verwijzingsverkeer kan spam zijn, dus het is essentieel om je analyses in de gaten te houden. Getallen die eruit zien als echte uitschieters of te mooi zijn om waar te zijn, zijn dat waarschijnlijk ook.

Verkeer via sociale media

Social media verkeer verwijst naar de gebruikelijke verdachten, zoals YouTube, Facebook, Instagram, TikTok, LinkedIn, Pinterest, enz.

Dit kan afkomstig zijn van de accounts van je winkel of van accounts van derden. Je kunt succesvol zijn in het sturen van organisch social media-verkeer naar je site. U kunt ook betalen om organische berichten een boost te geven of social media-advertenties te gebruiken.

Voordelen

Social media-verkeer van derden kan niet alleen bezoekers opleveren, maar ook steunbetuigingen voor uw bedrijf.

Kosteneffectief – afgezien van de tijd die u kwijt bent aan het maken van berichten, kan dit een kostenloze activiteit zijn (voor organisch socialmediaverkeer).

Nadelen

Je moet veel tijd investeren in het opbouwen en onderhouden van de aanwezigheid op je sociale mediaplatform.

E-mailverkeer

Dit verwijst naar verkeer dat naar je site wordt geleid door een e-mailnieuwsbrief naar je database.

Maak niet de fout te denken dat dit een ouderwets kanaal is voor het genereren van websitebezoek – het blijft een van de meest effectieve manieren om verkeer te genereren, zoals we in een eerder artikel hebben beschreven.

Voordelen

Het brengt verkeer, maar helpt ook een community/ stam op te bouwen.

Je hebt 100% controle over de uitvoering. Bi

Zodra je een sjabloon hebt ingesteld, is het een kwestie van slepen en neerzetten, waardoor het een snel en eenvoudig proces is.

De kosten zijn relatief laag.

Nadelen

Vereist betrokkenheid – en soms een uitgave – om de database te laten groeien.

Er zijn AB-tests nodig om de beste oplossing te vinden.

Breng verkeer naar jouw site – sluit je aan bij de BikeExchange marktplaats.

Als je dit gelezen hebt en je gedachten tollen, neem dan contact op met ons team bij BikeExchange. Deelnemen aan onze marktplaats geeft je direct toegang tot tienduizenden legitieme bezoekers en toegang tot onze expertise. Wij weten hoe we verkeer naar jouw site moeten leiden en we delen onze inzichten graag met jou.