Het lijkt nog niet zo lang geleden dat winkels een kassa hanteerden en de voorraad beheerden met een excel of, nog verontrustender, een lijstje in iemands hoofd.

Tegenwoordig heeft een efficiënte fietsenwinkel een Point of Sale (POS), een combinatie van software en hardware die dient als de machinekamer van het bedrijf, een aangewezen plaats voor het hosten van de voorraad, het verzamelen van verkoopgegevens, het verwerken van financiële transacties en het uitgeven van bonnetjes. Meer geavanceerde POS-systemen kunnen zelfs geavanceerde magazijnlogistiek en zelfs relatiebeheer (CRM) aan.

Voordelen van een verkooppunt

Een POS maakt bedrijven efficiënter in termen van tijdsbesparing (scannen van barcodes), talloze betalingsmogelijkheden (contant, kaart, smartphone), minimaliseren van menselijke fouten (verkeerde prijs invoeren), vereenvoudigen van de boekhouding, uitbrengen van real-time gegevens rapporten en een snellere ervaring voor de klant.

Als je een efficiënte kassa hebt, dan heb je ongetwijfeld een enorme hoeveelheid tijd, moeite en kosten geïnvesteerd om hem zover te krijgen, toch? Het is niet alleen goed, het is geweldig, en er is geen enkele reden om niet met de boot te schommelen.

Gebruik je goederenbeheersysteem voor je online aanwezigheid

Het is eigenlijk de volgende logische stap. Het ERP is het hart van je bedrijf en bevat al je producten, prijzen, voorraad – als je je bedrijf online wilt brengen, via je eigen website of een online marktplaats, dan vormt je ERP de ruggengraat voor een naadloze, goedkope en onderhoudsarme overgang. Dit betekent niet dat je niet alles vanaf nul hoeft op te starten en te onderhouden, maar dat je je stationaire inventaris met slechts een paar muisklikken (en de hulp van een gegevensuitwisseling / API) online kunt repliceren.

De gegevensuitwisseling of API is een soort brug tussen het goederenbeheersysteem en de online aanwezigheid die je wilt opzetten. De belangrijke productinformatie uit je ERP-systeem wordt via deze brug uitgelezen, herschreven en zo bruikbaar gemaakt voor de online aanwezigheid.

Wat betekent dit precies? Het betekent dat je in slechts enkele minuten een digitaal beeld van je bedrijf kunt creëren. Het perfecte startpunt om echt online aan de slag te gaan.

Hoe effent een POS integratie de weg naar eCommerce succes?

Er zijn enkele belangrijke voordelen verbonden aan het benutten van de kassa van je bedrijf en het omzetten ervan in online succes. Deze omvatten:

Snel en moeiteloos productlijsten vullen

Vergeet het in dienst nemen van iemand die ijverig al je fietscatalogi doorleest, informatie overschrijft en online lijsten maakt. Als het online platform dat je gebruikt de productdatabases maakt en onderhoudt die je nodig hebt, dan worden al je aanbiedingen met één muisklik ingevuld. In plaats van ‘dode tijd’ in het maken van productlijsten, kun je ze nu verbeteren of op maat maken (misschien een unieke video van je verkoopteam?), wat altijd een goed idee is voor Zoekmachine Optimalisatie.

Zorg voor nauwkeurigheid

Als je POS je online productlijsten dicteert, hoef je je geen zorgen te maken over discrepanties of inconsistenties. De twee zijn spiegelbeelden van elkaar. Dit voorkomt lastige fouten zoals een goedkopere prijs in de winkel dan online, of andersom (hoewel dit soms een verstandige strategische beslissing is).

Wees overal voor iedereen

Dit is het probleem. Je zet je bedrijf online omdat je weet dat je klanten dat verwachten. Ze willen je overal kunnen vinden, niet alleen in de High Street. Dit is ook een kans om je bereik en doelgroep uit te breiden tot ver buiten je bestaande klant. Als je eenmaal online bent, sta je open voor de wereld…

Maak je bedrijf klaar voor de toekomst

Er zal altijd plaats zijn voor fysieke bedrijven, vooral in de fietswereld. Als de pandemie ons veel dingen heeft geleerd, is het wel dat we verlangen naar verbinding en gemeenschap. Een online aanwezigheid zal echter helpen je winkel in de winkelstraat in stand te houden. Online groeien doet niets af aan je traditionele zaak, maar maakt hem toekomstbestendig.

Als je overweegt je bedrijf online uit te breiden, dan is een gezonde en nauwkeurige kassa de snelste, eenvoudigste en meest kosteneffectieve route om je daarheen te leiden. Waarom neem je niet vandaag nog contact op met ons team en ontdek hoe eenvoudig dit is en hoeveel je mogelijk kunt winnen. Neem hier contact met ons op.